116 stranica u boji | vrhunski tisak | izlazi dva puta godišnje
Aktualni broj Naručite poštom WebShop Newsletter Blog O nama Kontakt
 

 

21.08.2019

Prve motociklistiČke utrke u Hrvatskoj

Pojava motocikala na trkališnim stazama u Hrvatskoj datira iz 1912. godine kad je na konjskom trkalištu u Črnomercu organizirano prvo pokusno natjecanje.

 

Početak je bio dosta težak pa je ovo prvo natjecanje okupilo različita sportska društva. Na istoj stazi u istom su danu održane biciklističke trke, kasačke trke, utrke motociklista u tri kategorije te nastup dva automobila.

 

Uspjeh su pokazali samo motociklisti pa je osnutkom „1. Hrvatskog moto kluba“ 1921. staza dodijeljena klubu. Motociklistički sport u tadašnjoj Jugoslaviji nastavio se planski razvijati pa je već 1923. godine u Zagrebu održan internacionalni susret s vozačima iz Austrije i Njemačke.

 

Naši vozači postajali su sve bolji pa su redovito dominirali u susretima s inozemnim vozačima. U tom razdoblju gradile su se staze i u Osijeku, Bjelovaru, Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu, a gradila su ih lokalna moto društva.

 

 

Od 1925. moto utrke su poprimile ogroman zamah te je staza na Črnomercu postala sastajalište najboljih europskih vozača. Vozili su se dosta teški motocikli s jednostavnim stilom vožnje i to u 15 do 30 krugova što je zahtijevalo popriličnu tjelesnu kondiciju vozača.

 

Treba spomenuti Antona Štrbana koji je osigurao prvi hrvatski trijumf na jednoj Velikoj nagradi. Štrban je 1925. godine u Beču, s motorom Zenith od 1000 ccm, osvojio Veliku nagradu Austrije.

 

Fotografije: Saobračaj

 

 

 

Više tema poput ove pročitajte u našem časopisu:

Prodajna mjesta:


Knjiga: Makinja ča sama trče

- Broj stranica: 252
- Tvrdi uvez
- Format: 27.5 cm

Knjiga po prvi put otkriva gotovo nepoznate povijesne činjenice o dolasku prvog automobila u Split. Ona iz kulturološkog kuta govori o fenomenu motorizacije koji je vrlo brzo osvojio Splićane.

cijena: 249kn

Prodajna mjesta: